Pensionsopsparing til kunstnere

De fleste kunstnere vil i løbet af deres arbejdsliv gøre sig overvejelser om, hvordan deres økonomi kommer til at se ud i alderdommen. Dog er det de færreste, som er med i en pensionsordning.
Det kan være fordi mange kunstnere gennem deres karriere har svingende indtægter og beskedne privatøkonomier, hvilket betyder, at det kan være svært at komme i gang med en pensionsopsparing.

KUFA & TRYG forsikring

KUFA har derfor – sammen med forsikringsselskabet TRYG og pensionsselskabet Velliv – skræddersyet en pensionsopsparingsaftale, der rummer en fleksibilitet, som kan imødekomme en kunstnerøkonomi.

Pensionsopsparingsaftale for kunstnere

KUFA har lavet en pensionsopsparingsaftale for kunstnere igennem forsikringsselskabet Tryg og pensionsselskabet Velliv.

Ordningen er en mulighed for kunstnere, der ønsker at lægge penge til side til pensionsalderen, og som det første år kan afsætte et månedligt beløb på min. 1.500,- kr. brutto*.
(*Brutto er beløbet før skat, for bidraget til pensionsordning er fradragsberettiget)

Fleksibilitet

Ordningen er fleksibel på den måde, at hvis man i en periode ikke kan afsætte beløbet til indbetaling, kan man vente – blot man når et årligt bidrag på 18.000,- kr. brutto.

Når man ikke i mål efter f.eks. 1,5 år, bliver pensionen stående indtil pensionsalderen. Man kan genoptage indbetalingen, hvis der igen bliver et økonomisk råderum.
Når man derimod kun til 12.000,- kr. og bliver nødt til at stoppe indbetalingen, bliver beløbet udbetalt mod et gebyr på 1.865,- kr., hvorefter 60 % af beløbet betales i afgift til Staten.
Så man skal være ret sikker på, at man kan afsætte 18.000,- kr. det første år, for at komme i gang.

KUFAs samarbejde med Velliv

Vi har valgt at samarbejde med Velliv fordi:

  • Det er et 100 pct. kundeejet pensionsselskab
  • Blandt markedets allerbedste investeringsafkast gennem flere år
  • 80 pct. af Velliv Foreningens overskud går til bonus til medlemmerne og de sidste 20 pct. går til mentale sundhedsaktiviteter

Hvis du er interesseret, så henvend dig til kontoret og de vil guide til mere information.

Scroll