Ved Landsmødet, der kunne markere DBFs nylige 40 års jubilæum, blev der både sat fokus på hvordan billedkunstnere begyndte at organisere sig med etableringen af DBF, og hvordan fagforening og det kunstneriske fag står i dag, men især blev der set til fremtiden. Landsmødet startede ud med at forsamlingen så den korte film om DBFs begyndelse, der blev produceret i forbindelse med 40 års jubilæet. Se eller gense de tre korte film i serien DBF fejrer 40 år her. I løbet af dagen var der i høj grad fokus på bestyrelsens og medlemmernes ønsker for DBFs fremtid og udvikling.

Årsberetning og levende debat
I sin årsberetning lagde forperson Signe Klejs vægt på vigtigheden af at styrke det kunstneriske fags position i samfundet, og arbejdet i DBF for at forbedre kunstnernes arbejdsbetingelser og økonomiske vilkår. Hun pegede på kunstnernes mulighed for at organisere sig i fællesskab, som et vigtigt led i den fremtidige udvikling for at fremme kunsten og kunstnernes arbejdsforhold.
På baggrund af årsberetningen blev der lagt op til debat blandt deltagerne. De blev fordelt i grupper, hvor der opstod livlige debatter ud fra spørgsmålet: Hvilke fokuspunkter skal DBF have de næste to år?

Et stærkt økonomisk fundament
Deltagerne blev også budt på en præsentation af regnskabet for Danske Billedkunstneres Fagforening & KKART, Kunstnernes Kooperative ApS ved revisor Louise Jessen fra Ernest & Young, som kunne fortælle at begge firmaer har styr på soliditeten og er meget likvide.

Det solide økonomiske fundament er med til at understøtte ønskerne for den fremtidige udvikling, såsom rekruttering af flere medlemmer og afholdelse af kurser.
Fest og fællesskab

Ved Landsmødet viste der sig også det fællesskab man melder sig ind i som medlem af DBF. Der opstod livlig snak i pauserne, og der var høj stemning blandt deltagerne hele dagen. Forsamlingen deltog engageret i underholdningen ved Hans Fagt, hvor alle deltagere fik en tromme i hånden og fandt en fælles rytme.

Man kunne mærke glæden ved det kollegiale selskab, og Landsmødet sluttede af med en festlig aften, der bød på en god middag, masser af snak, livemusik og dans.
Bestyrelsens sammensætning efter Landsmødet
Bestyrelsen består nu af: Forperson Signe Klejs, Bent Hedeby Sørensen, Jens Louis Valeur-Jaques, Annette Falk Lund og Misja Thirslund Krenchel.

Suppleanterne til den udvidede bestyrelse er: Rosa Marie Frang, Heidi Hove, Carsten Crone Caroc, Hanne Skjold Knudsen, Nicolai Risbjerg og Janne Malmros.

(Artiklen er fra 27/4 2022)

Mere om KUFA Orienterer

Scroll